Juha Käkelä kaivertaa Bigfootin jalkaa

Kuvassa moottorisahataiteilija Juha Käkelä

Itämeripäivä veistostapahtuma

Moottorisahaveisto juhlistaa Itämeripäivää Helsingin Kalliossa

Tulevan kesän Itämeripäivänä 31.8.2023 moottorisahaveiston mestarit Juha Käkelä ja Leo Löppönen luovat Itämeri-aiheisen veistoksen Helsingin Kalliossa.

Maaseudun Sivistysliiton ja Middle of Nowheren yhdessä tuottaman veistonäytöksen tavoitteena on kerätä varoja Itämeren suojeluun ja lisätä tietoisuutta meren ekosysteemin haavoittuvaisuudesta.

Tapahtuma järjestetään Karhupuistossa torstaina 31.8.2023 klo 12.00-19.00.

Veistäjät

Juha Käkelä

Pirkanmaalainen itseoppinut moottorisahataiteilija Juha Käkelä aloitti sahataiteensa sattumalta rakentaessaan saunaa lahjaksi saamallaan moottorisahalla. Saunan sijaan hän innostuikin veistämään puupölleistä erilaisia hahmoja. Vuosien harjoittelu ja intohimo veistämiseen ovat kehittäneet hänestä kilpailuissa menestyneen taiturin ja moottorisahaveiston arvostetun kouluttajan. Tänä vuonna Käkelä juhlii 25-vuotista veistäjän uraansa.

Itämeri yhdistää idän, lännen ja Euroopan. Tämä yhteys on arvokas mahdollisuus, jota tulee suojella tuleville sukupolville. Itämeren ekosysteemi on tärkeää paitsi sen asukkaille myös laajemmalle ympäröivälle alueelle.”

Leo Löppönen

Leo Löppönen on savonlinnalainen Pelle Peloton, joka aloitti moottorisahaveistämisen jo 1970-luvun alussa. Vuosien saatossa hän on menestynyt useissa moottorisahaveiston mestaruuskilpailuissa sekä veistänyt lukuisia tilaustöitä ympäri Suomea. Viimeisen 13 vuoden aikana Löppönen onkin keskittynyt pääsääntöisesti sahataiteeseen ja puusta tekemiinsä keksintöihin. Esimerkiksi Löppösen kehittämä täysin naulaton ekolinnunpönttö ottaa huomioon sekä linnun että ympäristön hyvinvoinnin.

Minulle Saimaa on Itämerta tutumpi. Puhtaat vedet ovat meille asukkaille rikkaus, jota tulee vaalia. Tämän meidän sukupolvemme on oltava tarkkana, jotta ne säilyisivät meidän jälkeenkin.

Itämeripäivä

John Nurmisen Säätiön käynnistämää ja koordinoimaa Itämeripäivää vietetään vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa. Teemapäivän tavoitteena on nostaa esille tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi. Päivä juhlistaa meren monimuotoisuutta ja mittaamatonta arvoa. Juhlinnan lisäksi tavoitteena on lisätä tietoa meren luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Vuoden 2023 Itämeripäivää vietetään 31.8.2023. www.itameripaiva.fi

jaa sosiaalisessa mediassa:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top