Haapamäen Höyryveturipuisto

Haapamäen Höyryveturipuisto

Maailman suurin höyryveturipuisto

Tervetuloa maailman suurimpaan höyryveturipuistoon Keuruulle! Vuonna 1988 perustettu Haapamäen Höyryveturipuisto tarjoilee historiaa ja rautateiden nostalgiaa yli sadan vuoden ajalta. Puistosta löytyy monenlaista hauskaa tekemistä myös perheen pienimmille.

Katso video

Play Video about Veturi numero 666

Monipuolinen Haapamäen Höyryveturipuisto

Seitsemän hehtaarin alueelle levittäytyvä Haapamäen Höyryveturipuisto tarjoaa valtavasti tietoa kaikille junista ja historiasta kiinnostuneille. Puistossa pääsee tutustumaan kahteentoista erilaiseen höyryveturityyppiin, joista neljä on yli satavuotiaita. Erikoisempia höyryvetureita ovat esimerkiksi Tasavallan Presidentin veturi, Arvo Ylpön veturi ja Kuurilan onnettomuusveturi. Esillä on myös halkaistu Ukko-Pekka-veturi. Monista vetureista puistossa on nähtävillä viimeiset ja ainoat jäljellä olevat yksilöt.

Junien ja rautateiden historia on paketoitu hauskalla tavalla, joka saa myös lapset ja lapsenmieliset varmasti viihtymään. Höyryvetureiden lisäksi puistossa on tarjolla monipuolisia palveluita, kuten lasten leikki- ja puuha-alue sekä Suomen pisin puistojunarata. Lapset pääsevät lisäksi tutustumaan puistossa asuviin suloisiin lampaisiin. Höyryveturipuistosta löytyy mahdollisuus kätevään Caravan-majoitukseen, joka on varmasti mieleenpainuva elämys kokeneellekin matkailijalle.

Höyryveturipuisto Keuruun Haapamäellä palvelee keväästä syksyyn, mutta ryhmävierailut sekä majoittuminen Caravan-alueella onnistuvat tilauksesta myös muina aikoina. Yhteydenotto Haapamäen Höyryveturipuistoon onnistuu esimerkiksi puhelimitse tai sähköpostilla.

Lisää kiinnostavia kohteita >>

Historiamatkalle höyryveturin vaunussa

Haapamäen Höyryveturipuistossa saa katsoa ja koskea! Aidot, Suomen rautateitä muinoin puksuttaneet höyryveturit tarjoavat nostalgisen ja jännittävän elämyksen niin aikuisille kuin lapsillekin. Esimerkiksi Ukko-Pekka-höyryveturi oli aikoinaan Suomen voimakkain henkilöliikenteen höyryveturi. Veturityyppiä rakennettiin vuosina 1937–1957. Suomessa höyryvetureita käytettiin vakituisessa liikenteessä aina vuoteen 1975 saakka.

Höyryveturin kattila

Höyryveturipuiston pienoisjunanrata on lasten suosikki

Haapamäen Höyryveturipuiston kestosuosikki on puistossa kulkeva pienoisjunanrata. Noin 500 metrin lenkkiä kiertävän puistojunan veturina toimii Pikku-Huru, jonka kyydissä lapset saavat kokea hauskan ja jännittävänkin matkan. Suomen pisin puistojunarata kulkee nimittäin pienen tunnelin läpi, aivan kuin oikea juna. Lisäksi lapsia varten puistossa on iso leikkialue, jossa on esimerkiksi trampoliini, pallomeri, pelejä ja muuta laitteistoa. Puiston lampaat laiduntavat aivan lasten alueen vieressä, joten niihin pääsee tutustumaan leikkien lomassa.

Höyryveturipuisto tarjoaa monenlaista tekemistä koko perheelle! Aja lenkki Suomen pisimmällä puistojunaradalla Pikku-Huru-veturin kyydissä, osallistu resiinaretkelle ja tutustu puiston pörröisiin lampaisiin.

Syö ja majoitu junateemaan sopivasti

Kaipaatko jotain hiukan erilaista perinteisen hotelliyön sijaan? Höyryveturipuiston teemaan sopii tietenkin yöpyminen oikeassa junanvaunun hytissä, keskellä muita vetureita ja vaunuja. Majoittuminen on mahdollista keväästä syksyyn. Asuntoautolla tai -vaunulla liikkuvalle on tarjolla Suomen erilaisin Caravan-alue aivan vetureiden vieressä. Yöpyjien käytössä on sauna.

Vierailijoita palvelee myös Höyryveturipuiston Ravintola, joka on niin ikään sijoitettu oikeaan junan ravintolavaunuun.

Höyryveturipuisto kutsuu seikkailemaan ja viihtymään

Höyryveturipuisto on avoinna keväästä syksyyn ja paikan päälle pääsee kätevästi myös junalla Jyväskylästä, Seinäjoelta ja Tampereelta. Tarkemmat aukioloajat löydät Haapamäen Höyryveturipuiston sivuilta.

Scroll to Top