Romurinsessan Pihavaltakunta Onnela

Romurinsessan Onnela

Romurinsessan pihavaltakunta Onnela

Romurinsessan (Marjut Kauppinen) pihavaltakunta Onnela Lapinlahden Korpijärven kylällä on todellinen ITE-taideteosten näyttämö, joka pursuilee luovuutta. Taideteoksia on pihapiirissä paljon, ja niissä hehkuu paitsi yllätyksellisyys ja kekseliäisyys myös intohimo luomiseen. Kaikki taideteokset on valmistettu rikkonaisista tai hylätyistä arkipäivän tavaroista, jotka on kuorrutettu väreillä ja kiehtovilla yksityiskohdilla.

Katso video

Sopusoinnussa luonnon kanssa

Onnela on pieni talo metsän keskellä. Sieltä löytyy piha sekä kasvimaa, jota Kauppinen vaalii. Pihan asukkaisiin lukeutuu isäntäväen lisäksi lampaita, koiria ja kanoja. Kauppinen ja hänen miehensä elävät ympäristön rytmissä, sulautuen vuodenaikojen vaihteluihin. Puutarhan ja metsän antimet ovat heille tärkeitä, ja ne tukevat omavaraista elämäntapaa ja ajatusta itse käsillä tekemisestä.

Kesäisin pihapiiri herää eloon rehevien kukkien ja yrttien myötä, ja silloin Onnelassa käy paljon vierailijoita. Lapset pääsevät ihastelemaan Romurinsessan leikkisän taiteen lisäksi pihan veikeitä eläimiä. Ja kyllähän tämä paikka tuo väkisin hymyn myös aikuisten vierailijoiden huulille, niin yllättäviä installaatiota pihan kätköistä paljastuu.

Romurinsessan taide säteilee iloa ja riemua

Onnela kutsuu vierailijoita ihailemaan taiteilijan ainutlaatuista kykyä muuttaa arjen romu oivaltavaksi taiteeksi ja välittää näin iloa katselijoille. Kauppisen taidekokoelma onkin moninaisten tekniikoiden ja materiaalien juhlaa. Kekseliään ITE-taiteilijan käsissä syntyy kierrätysmateriaaleista veistettyjä taideteoksia, värikkäitä kollaaseja, hehkuvia mosaiikkiteoksia, eloisia akryylimaalauksia, viehättäviä kylttejä sekä kimallusta.

Lisää kiinnostavia kohteita >>

Romurinsessan taide on punoutunut pihapiiriin ja sen rakennuksiin

Taidekokemusta rytmittää värien eloisuus ja materiaalien runsaus. Ladon seinä on muuttunut häkellyttäväksi kokoelmaksi emaliastioita, ja näky saa mielikuvituksen astumaan menneisiin vuosikymmeniin. Arkiset esineet kuten tuolit, takit, käsilaukut ja polkupyörät ovat muuttuneet taiteilijan  käsissä värien, tekstien ja kukkien peittämiksi teoksiksi, joissa on samanaikaisesti jotain tuttua ja jotain hyvällä tavalla häiritsevää. Autonromut ovat saaneet uuden elämän. Kirjavaksi maalatussa ja koristellussa rotiskossa taittavat ikuista matkaansa sulassa sovussa Trumpin kasvoilla varustettu hahmo ja Buddhapatsas.

Romurinsessan Onnelan aittarakennus

Romurinsessan taideympäristö on kuin ITE-taidenäyttely, jossa isäntäväen lisäksi myös kotieläimet elävät sopusoinnussa taiteen kanssa.

ITE-taideympäristö elää ja muuttuu ajan saatossa

Kauppisen taidetta katsellessa on hauska huomata, miten arkiset ja hylätyt esineet voivat muuttua upeiksi taideteoksiksi. Romurinsessan taideteokset innostavat vierailijaa näkemään potentiaalia ympärillä olevissa asioissa.

Taiteilijalla on kokemusta pienistä näyttelyistä lähialueilla, mutta oma pihapiiri on kattavin kokoelma ja luovuuden tyyssija. Kauppisen taideympäristö on jatkuvasti muuttuva ja kehittyvä, mikä kuvastaa hyvin ITE-taiteilijan elinvoimaista ja inspiroivaa lähestymistapaa taiteeseensa. Talvisin Onnelassa vallitsevat rauhallisemmat ajat, mutta se ei tarkoita luovuuden loppumista, vaan on hyvää aikaa luoda uusia teoksia ja keksiä uusia ideoita.

Vieraile Onnelassa

Romurinsessan Onnela on kuin lumottu keidas, joka pursuaa iloa ja kekseliäisyyttä. Tämä kutsuva ympäristö on täynnä Romurinsessan luomia taide- ja kierrätysteoksia, jotka kertovat omia tarinoitaan. Onnelassa voit nähdä, miten vanhat esineet saavat uuden elämän ja muuttuvat ainutlaatuisiksi taideteoksiksi.

Jos et ole vielä vieraillut, kannattaa Romurinsessan Onnela ehdottomasti lisätä kotimaan matkakohdelistalle.

Scroll to Top