Kimara-taidepolku

Kimara taidepolku on kuin suoraan sadusta

Tuusulan Jokelassa sijaitseva Kimara taidepolku on kuin suoraan sadusta. Mosaiikkitaiteilija Leena Nion luoma satupuutarha on ainutlaatuinen kulttuurikohde, jossa luonnonkaunis puutarha ja mosaiikkitaide yhdistyvät sadunomaiseksi kokonaisuudeksi.

Katso video

Mosaiikkitaiteilija Leena Nion satupuutarha

Kimara-taidepolku on ITE-taiteilija Leena Nion luoma taideympäristö. Taiteilija ehti asumaan 30 vuotta Pariisissa, kunnes päätti vuonna 2014 palata lapsuudenkotiinsa Tuusulan Jokelaan.

Leenalle avautui täysin uudenlainen ympäristö, jossa tilan puute ei rajoittanut enää hänen luovuuttaan. Vuosien varrella taideteoksia onkin syntynyt valtava määrä ja Nion kotipihasta on kasvanut samalla uskomattoman kaunis satupuutarha. Kimara taidepolku on noin 500 metriä pitkä ja sen varrella pääsee ihailemaan toinen toistaan hienompia mosaiikkitaideteoksia.

Satupuutarhan polulla taide ei ole irrallinen kokemus, vaan se on sulautettu osaksi jokapäiväistä ympäristöä. Kun astuu Kimara-taidepolulle, ensimmäinen asia, joka herättää huomion, on tavallisten esineiden muodonmuutos. Kottikärryt, mallinuket ja eläinten hahmot ovat saaneet värikkään kiiltävän pinnan ylleen.

Lisää kiinnostavia kohteita >>

Taiteen kimalteleva loisto

Leena Nio on onnistunut luomaan paikan, joka yhdistää taiteen ja arjen kauniilla ja yllättävällä tavalla. Kimaltelevat mosaiikit tuovat eloa ympäristöön. Valo taittuu niiden pinnalla, heijastaen eri suuntiin ja luoden lumoavia säteitä. Ne houkuttelevat katsojan lähemmäksi, kutsuen tutkimaan teoksen yksityiskohtia.

Kimara Taidepolku osoittaa, että taide ei tarvitse olla irrallinen osa elämäämme, vaan se voi olla osa jokapäiväistä ympäristöämme. Se muistuttaa meitä siitä, että luovuus voi olla kaikkialla ympärillämme, ja se voi tuoda iloa ja inspiraatiota kaikille, jotka sen kohtaavat.

Leena Nion teos: Rakkauden Liekit

Satupuutarha

Puutarhan alueilla on omat sadunhohtoiset nimet ja ne kietoutuvat yhteen kuin taianomaiset luvut satukirjassa: Siipien havinaa, Zoolandia, Pupulandia, Kissakulma, Taidekuja, Urheiluseinä, Karhulandia, Riikinkukkojen valtakunta, Kanatarha, Native villagen toteemit ja tiipiit sekä Tertun ja Eskon nuotiopaikka.

Jokainen puutarhan alue on kuin oma tarinansa, täynnä lumoa ja yllätyksiä. Siipien Havinaa kuljettaa kuin lempeä tuulenhenkäys, joka vie mukanaan lintujen laulun ja perhosten tanssin maailmaan. Pupulandia ja Kissakulma tarjoavat kodikasta tunnelmaa, jossa eläinten seura tuntuu lohdulliselta ja ilahduttavalta. Täällä kävijä voi löytää itsensä kuljeskelemasta värikkäiden perhosten, uteliaiden pupujen ja kissanpentujen keskellä.

Tertun ja Eskon nuotiopaikka on paikka, missä voi kokoontua ystävien kanssa, jakaa tarinoita ja nauttia tulen lämmöstä. Se on kuin sydän, joka yhdistää puutarhan eri alueet ja tarjoaa paikan yhteisölle.

Taidekuja on kuin galleria, joka esittelee luovuuden monimuotoisuutta. Siellä, värien ja muotojen leikki on rajatonta, ja voit uppoutua erilaisten teosten lumoon.

Vieraile Kimara-taidepolulla

Kimara-taidepolku on ennen kaikkea elämys koko perheelle, tarjoten unohtumattoman kokemuksen kaikenikäisille. Se on paikka, jossa voi kokea taianomaisen tunnelman ja ihmetellä Leena Nion luomia upeita mosaiikkitaideteoksia. Jokainen kävijä, olipa sitten lapsi tai aikuinen, voi löytää oman suosikkinsa Kimara taidepolulla, missä värit, muodot ja tarinat yhdistyvät lumoavaksi kokonaisuudeksi.

Jos et ole vielä vieraillut, kannattaa Leena Nion Kimara-taidepolku ehdottomasti lisätä kotimaan matkakohdelistalle.

Scroll to Top