Leena Nio

Tuusula (1963)
ITE-Taiteilija Leena Nio Tuusulan kodissa

Mosaiikkitaidetta

Leena Nio On itseoppinut mosaiikkitaiteilija. Intohimo mosaiikkitaiteeseen syttyi pienessä Pariisilaisessa taidekaupassa, jonne hän hakeutui lehtiartikkelin johdosta. Astuttuaan liikkeeseen hän tajusi heti, että tämä oli se, mitä hän oli etsinyt. Mosaiikkityöt avasivat oven uuteen maailmaan, jossa värit, muodot ja tekstuurit sulautuivat yhdeksi taiteelliseksi harmoniaksi.

Leenan mosaiikkitaide on eloisaa, värikästä ja se säteilee sekä iloa, että positiivista energiaa. Hänen käsittelyssään pienet mosaiikinpalaset muuttuvat kimalteleviksi patsaiksi ja tauluiksi.

Mosaiikkiteos on kuin palapeli

Jokainen mosaiikkiteos on kuin palapeli, jossa jokainen pala asettuu paikoilleen, muodostaen lopulta upean kokonaisuuden. Nio uppoutuu työhönsä täysin, unohtaen ajan kulun. Mosaiikkien värien, muotojen ja tekstuurien yhdistelmät tarjoavat rajattoman ilmaisun vapauden, antaen Leenalle mahdollisuuden luoda jotain ainutlaatuista ja kaunista.

Mosaiikkitaiteessa värien, muotojen ja tekstuurien yhdistelmät ovat rajattomat, mikä mahdollistaa monenlaisten visuaalisten vaikutelmien luomisen.

Kimaltelevat mosaiikit luovat elävyyttä ja iloa ympäristöön. Ne heijastavat valoa eri suuntiin ja luovat sädehtiviä pintoja, jotka houkuttelevat katsojaa lähemmäksi tutkimaan teoksen yksityiskohtia. Leenan tekemä mosaiikkitaide herättää eloon erilaiset aiheet, kuten kukat, eläimet ja esineet.

Nion teoksissa jokainen mosaiikkipala asettuu tarkasti omalle paikalleen, muodostaen lopulta upean kokonaisuuden.

Leena Nion lumoavat kukkamosaiikit

Kukat ovat aina inspiroineet Nioa suuresti ja se näkyy hänen taiteessaan. Kukan elämä alkaa nupusta, jatkuu täyteen kukintaan ja päättyy lopulta kuihtumiseen. Tämä symboloi elämän lyhyttä kauneutta ja katoavaisuutta.

Kukkamosaiikit eivät ole pelkästään visuaalisesti lumoavia, vaan ne myös välittävät luonnon kauneutta ja elämän voimaa. Värien rikkaus heijastaa luonnon monimuotoisuutta, ja tekstuurit tuovat esille kukkien herkän kauneuden. Nion mosaiikkitaiteessa kukat saavat uuden ulottuvuuden, jossa niiden luonnollinen elinvoima korostuu ja muistuttaa meitä kukkien symboolisesta merkityksestä.

Kimara Taidepolku

Vuonna 2014 Leena teki päätöksen jättää Pariisi taakseen ja palata takaisin Suomeen lapsuudenkotiinsa Jokelaan. Talo, jonka hän oli jättänyt taakseen vuosikymmeniä sitten, kutsui häntä palaamaan. Leenalle avautui täysin uudenlainen ympäristö, jossa tilan puute ei rajoittanut enää hänen luovuuttaan.

Vuosien varrella taideteoksia onkin syntynyt valtava määrä ja Nion kotipihasta on kasvanut samalla uskomattoman kaunis satupuutarha. Kimara taidepolku on noin 500 metriä pitkä ja sen varrella pääsee ihailemaan toinen toistaan hienompia mosaiikkitaideteoksia.

Näyttelyn teokset

Leena Nion teos Värisinfonia

Värisinfonia

Värisinfonia mosaiikkiteos kuvastaa värien iloista tanssia ja harmoniaa. Teoksessa on viisi eri väristä kukkaa, jotka kimaltelevat auringon valossa luoden lumoavan kokonaisuuden.

Scroll to Top