Erkin Elämyspiha

Erkin Elämyspiha

Värikästä ITE-taidetta Erkin Elämyspihalla

Janakkalan Turengissa sijaitseva Erkin Elämyspiha on ITE-taiteilija Erkki Niemen veikeä ja värikäs taideprojekti, joka levittäytyy Niemien kotipihalle vallaten koko puutarhan. Tässä on mainio kotimainen matkakohde, johon tutustumiseen riittää yksi lämmin kesäpäivä. Vaikka Erkin Elämyspiha on avoinna ympäri vuoden, ovat teokset talviaikaan aika pitkälti lumen peitossa.

Katso video

Katso video

Erkki Niemen elämyspiha on kaikille avoin

Elämyspiha on ITE-taidekohde, joka koostuu noin sadasta metallisesta ja puisesta veistoksesta. Niitä on syntynyt pihan täydeltä viimeisten viidentoista vuoden aikana. Mukana on tuttuja Ankkalinnan hahmoja, eksoottisia elämiä sekä värikkäitä ihmispatsaita.

Tuotteliaan ITE-taiteilijan kädentaidot ovat perintöä työelämästä. Erkki työskenteli metallialalla konepajayrittäjänä.

Elämyspiha on kaikille avoin ja maksuton käyntikohde. Niemien talossa on aina avoimet ovet, kun taiteilija vaimoineen on paikalla. Vierailijoille laitetaan aina myös tietenkin kahvipannu porisemaan, ja lapsille on tarjolla mehua.

Lisää kiinnostavia kohteita >>

Elämyspiha on koko perheen seikkailukohde

Koko perheen seikkailupuistossa aika kuluu sukkelaan niin lapsilla kuin aikuisillakin. Eläkkeellä oleva Niemen pariskunta on halunnut toteuttaa Elämyspihan erityisesti lapsille ja lapsenmielisille. Vaikka omassa lapsuudessa leluja ja lahjoja ei aina ollut, on nyt eläkkeellä aikaa leikkiä ja iloita.

Lapsille hauskoja bongattavia ovat saduista ja tarinoista tutut hahmot. Täällä pääsee jopa Peppi Pitkätossun hepan Pikku-Ukon kyytiin! Tienposkessa musisoi puuhun ikuistettu viisihenkinen rokkibändi, jonka mukaan pääsee jammailemaan taideteoksen vierestä löytyvän kitaran ja mikrofonin avulla.

Janakkalan Elämyspiha

Elämyspihan ITE-taideteoksia tullaan ihailemaan pitkienkin matkojen päästä. Erkki Niemi pitää erilaisten ihmisten tapaamista rikkautena, ja tarinoita jaetaan puolin ja toisin. Ulkomaisten turistien kanssa jutellessa elekieli on ollut käytännöllisin tapa kommunikoida.

Elämyspiha kutsuu kaikenikäisiä leikkimään

Erityisesti lapsivieraita ilahduttavat Elämyspihan erilaiset pelit ja leikit. Elämyspihalla voi pelata Fortunaa golfpalloilla, leikkiä sähköjunalla, kalliokiipeillä ison kiven päälle, kaataa keiloja tai heittää renkaita. Aarteita voi etsiä neljällä eri radalla. Oman nimimerkkinsä pääsee kaivertamaan pylvästoteemin takapuolelle.

Grillipaikalla maistuvat eväät leikkien lomassa tai vauhdikkaan päivän jälkeen. Kauniit istutukset antavat loppusilauksen elämyspuistolle.

ITE-taiteilija Erkki Niemi

Hulluna keräilyyn: Suomen suurin säästölipaskokoelma

Taiteilijan sydän sykkii lisäksi keräilylle. Sisällä talossa riittää ihmeteltävää erilaisten kokoelmien muodossa. Keräilytavaraa onkin kertynyt lattiasta kattoon vuosien varrella.

Erkki Niemi omistaa Suomen suurimman säästölipaskokoelman. Innostus säästölippaisiin heräsi Itävallan reissulla vuonna 1987, josta mukaan tarttui kokoelman ensimmäinen yksilö. Nyt säästölippaita on huikeat 913 kappaletta. Milloin mahtaa tulla tonni täyteen?

Erkkiä on halki vuosien tukenut vaimo Marja, jonka mielenkiinnon kohteet osuvat hyvin yksiin siippansa kanssa keräilystä matkusteluun. Leppoista kahdeksankymppinen pariskunta tekeekin kaiken yhdessä.

Vieraile Erkin Elämyspihalla

Middle of Nowhere suosittelee visiittiä Erkin Elämyspihalle. Vaikka kohde on auki ympäri vuoden kannattaa käynti ajoittaa sulan maan aikaan. Suosittelemme laittamaan Erkille viestiä Elämyspihan Facebook-sivun kautta ja ilmoittamaan tulosta etukäteen. Niemen pariskunta on vieraanvarainen ja ottaa vieraat vastaan sydän täynnä lämpöä.

Scroll to Top