Riihikosken Vanha Vehnämylly

Vanha Vehnämylly

Mitä Pöytän Riihikoskella sijaitseva vanha vehnämylly kätkee sisäänsä.

Riihikoskella sijaitseva entinen vehnämylly toimii nykyään viehättävänä kesäkahvilana ja vanhan tavaran kauppapaikkana. Vanha Vehnämylly sijaitsee aivan Pöytyän Riihikosken keskustassa, kauniin maalaistien varressa. Viehättävä retkikohde on vain noin puolen tunnin matkan päässä Turusta.

Katso video

Play Video about Vehnämyllyn videon peitekuva

Riihikosken Vehnämyllyn uusi tarina alkoi vanhan tavaran keräilyharrastuksesta

Riihikosken vehnämyllyn nykyinen omistaja Petteri Uusalo on innokas vanhan tavaran keräilijä. Keräilyharrastuksen myötä vanhaa Tavaraa oli alkanut kertyä niin paljon nurkkiin, että oli pitänyt alkaa miettimään niille jotain sijoituspaikkaa. Kun sitten tarjoutui mahdollisuus Riihikosken vanhan vehnämyllyn hankintaan oli ratkaisu ilmeinen.

Aluksi Vehnämylly toimi vain Vintage-tavaroiden varastointipaikkana. Hyvin nopeasti kävi kuitenkin ilmi, että ihmiset olivat hyvin kiinnostuneita näkemään mitä Riihikosken Vanha Vehnämylly kätki sisälleen. Vanhan tavaran ja myllyn luoma tunnelma oli jollain tavalla ainutlaatuinen yhdistelmä, joten myllyä päätettiin alkaa avaamaan hiljalleen myös vieraille.

Aluksi vanhojen tavaroiden ystävät joutuivat tyytymään siihen, että Vintage-tavarat olivat vain nähtävillä ei myynnissä. Lukuisten pyyntöjen jälkeen ja oman vanhan tavaran keräilyn edelleen kasvaessa päätyi Petteri Uusalo viimein laittamaan vehnämyllyn Vintage-tuotteet myyntiin.

Kun olet käynyt läpi ensimmäisen kerroksen ja siirryt seuraavaan niin huomaat, että teema vaihtuu. Vehnämyllyllä ei tule fiilistä, että ensimmäisen kerroksen jälkeen on nähnyt kaiken

Lisää kiinnostavia kohteita >>

Vanhan Vehnämyllyn tunnelmallinen kesäkahvila

Riihikosken Vehnämyllyn alakerrassa on vanhan ajan henkeä huokuva tunnelmallinen kesäkahvila. Kesäkahvilassa on tarjolla kylmiä ja kuumia juomia sekä suolaisia ja makeita herkkuja moneen eri makuun.


Kesäkahvila on erinomainen kohde esimerkiksi pyöräretkille ja muille kesäisille seikkailuille. Vanha Vehnämylly palvelee monipuolisesti myös eri alojen harrastajia. Meillä viihtyvät motoristit, vanhan tavaran harrastajat ja keräilijät. Kesäkahvila on lisäksi oivallinen paikka erilaisille tapaamisille tai vaikkapa kokoontumisajoille.

Vehnämyllyn takakonttikirppikset

Tiettyinä kesäviikonloppuina myllyllä järjestetään myös takakonttikirppiksiä vanhan tavaran ystäville. Kirpputoripaikat ovat ilmaisia, mutta varaus tulee tehdä etukäteen. Jos olet kiinnostunut oman vanhan tavaran myynnistä, niin suosittelemme varauksen tekemistä hyvissä ajoissa. Kirpputoriviikonloput ovat todella suosittuja ja paikat tulevat täyteen aikaisessa vaiheessa. Myyntitapahtumien järjestämisestä ilmoitetaan Vehnämyllyn Facebook-sivulla.

Ota retkikohteeksi Vanha Vehnämylly tai poikkea reittisi varrella – kesäkahvilassa viihdyt varmasti!

Vanha Vehnämylly − Riihikoski

Vanha vehnämylly huokuu tunnelmaa ja on todella käymisen arvoinen kohde. Paikan päällä välittyy rento ja välitön tunnelma. Suosittelemme pistäytymään kahville ja aistimaan vanhan ajan tunnelmaa.

Matkaa Riihikosken vehnämyllylle tulee Helsingistä noin 150 kilometriä ja Turusta noin 40 kilometriä. Samalla visiitillä suosittelemme tutustumaan myös Riihikoskella sijaitsevaan ITE-taiteilija Kyösti Iitin Enkelipuistoon.

Vehnämyllyn ajantasaiset aukioloajat kannattaa tarkistaa myllyn omilta sivuilta. Takakonttikirppisten päivämäärät Vehnämyllyn Facebook sivuilla.

Scroll to Top