Paula Huhtanen

Nokia (1965)
ITE-taiteilija Paula Huhtanen

ILOismi

Paula Huhtasen kehittämän ILOismin maalaustekniikka pohjaa monikerroksellisuuteen pieniin yksityiskohtiin viivoihin, kaariin ja pisteisiin. Paulan värit kuultavat valoa ja ovat rakenteeltaan elastisia. Väripinta on korumainen, kaunis ja herättää ihastusta hehkullaan.

Paulan käsittelyssä tavallisista esineistä tulee upeita, värikkäitä taideteoksia. Käkikello, moottorisaha, soittimet, huonekalut, asusteet, kengät jne. Paulan ideoille vain taivas on rajana.

Revontulten alla

Lappilaislähtöisen ja pirkanmaalaistuneen Paula Huhtasen rooli taidekentällä on monipuolinen. Hän on taiteilija, innostaja, uudistaja ja luovuuskouluttaja. Hänet valittiin vuoden 2020 ITE-taiteilijaksi ja hänen teoksiaan on ollut esillä yli sadassa näyttelyssä.

Paula kasvoi Kittilässä tunturien juurella, missä rajaton taivaan kansi tarjosi räiskyviä revontulia. Taikauskoiset varoittelivat, ettei revontulten aikaan saa viheltää siitä seuraavan huonon onnen takia. Epäonnisuutta pelkäämättä Paula vihelteli revontulten väreilyn tahtiin ja loi sittemmin taidekentälle kokonaan uuden taidesuuntauksen ILOismin

Beige ei Paulaa puhuttele

Kaikenlainen taidetyö on ollut läsnä Paulan elämässä aina. Vuosituhannen vaihteessa Paula loi taidekentälle kokonaan uuden taidesuuntauksen ILOismin. ”Havaitsin, ettei ole taidesuuntausta, jossa itsessään on jo vahvasti mukana tunne ja myönteisyys, joten pokkana ajattelin luoda sellaisen”. Paulan mukaan universumin kokeminen on mielekkäänpää taidelasien läpi, hänen tarkastelukulmansa on riemastuttava! Värikylläisyydessään Paulan ”päräyttää” ja hän onnistuu luomaan katsojalle wau-kokemuksia. Beige ei Paulaa puhuttele.

Paula Huhtanen katsoo maailmaa taidelasien läpi

”Kaikki on hyvin ja kaikki järjestyy”

Paulan ideoille vain taivas on kattona

Käkikello, moottorisaha, ruumisarkku, soittimet, huonekalut, asusteet, astiat ja designesineet. Paulan taidekäsittelyn ideoille vain taivas on kattona ja tekninen osaaminen erilaisille pinnoille työstämisessä on omaa luokkaansa: Paulan teokset ovat taidokkaita, näyttäviä ja yksilöllisiä taide-esineitä, jotka kestävät myös käyttöä.

Taideteokset

Onnellinen Lentokone

Taiteilija Paula Huhtasen teos ”Onnellinen Lentokone,” on voimakas signaali ympäristökriisiin. Huhtanen on valinnut teokselleen nimen, joka herättää uteliaisuutta ja samalla viestii positiivisuudesta. ”Onnellinen Lentokone” ei ole pelkästään taideteos, vaan myös viesti, jonka tarkoituksena on saada ihmiset ymmärtämään ympäristönsä säästämisen tärkeys.

Teoksen viesti on selkeä: näe lähelle. Se haastaa katsojaa arvioimaan omaa elämäntyyliään ja tekemään kestävämpiä valintoja. Vaikka taiteilija vastustaakin turhaa lentämistä, hän ei aseta täydellistä lentokieltoa itselleenkään. Sen sijaan hän korostaa turhan lentämisen välttämistä.

Lentokoneen muuttaminen taideteokseksi osoittautui äärimmäisen haasteelliseksi projektiksi, joka vaati taiteilijalta paitsi luovuutta myös teknistä osaamista. Koneen muoto ja pintamateriaalit asettivat omat haasteensa, ja taiteilijan oli yhdistettävä taiteellinen näkemys tekniseen taituruuteen. Tämä projekti ei ollut pelkästään taiteellista ilmaisua, vaan myös eräänlaista tuotekehitystyötä, joka vaati tarkkaa materiaalituntemusta. Voit lukea Onnellisen Lentokoneen koko tarinan täältä.

Uusi Elämä

Toteutimme Taiteilija Paula Huhtasen kanssa vanhoista Artekin pöydistä upean neliosaisen, ”Uusi Elämä” teossarjan. Artekin vanhoista L-jalkaisista klassikkopöydistä tehdyt taideteokset hehkuvat upeita voimakkaita värejä, iloa ja riemua. Paulan itse kehittämä täysin uniikki monikerroksinen maalaustyyli luo valoa hehkuvan upean pinnan.

Artekin vanhoista L-jalkaisista klassikkopöydistä tehdyt taideteokset hehkuvat upeita voimakkaita värejä, iloa ja riemua. Paulan itse kehittämä täysin uniikki monikerroksinen maalaustyyli luo valoa hehkuvan upean pinnan. Teoksissa katse kiinnittyy pieniin, värikkäisiin yksityiskohtiin, kuvioihin, pisteisiin ja viivoihin.

Ensimmäisen pöydän nähtyään Paula totesi ”se on kaunis ja tarvitsee uuden elämän”. Paulan kehittämällä maalaustekniikalla kalusteen pinta muuttui eläväksi ja hehkuu värien energiassa. Valmis taideteos suorastaan häikäisee väriloistollaan. Värit säihkyvät taianomaisesti auringonvalossa, pöydän pohjakultaus kertoo keskiyön auringon lumosta.

Se on kaunis ja tarvitsee uuden elämän

Scroll to Top