Seppo Suomensyrjä

Villähde (1950)
ITE-Taiteilija Seppo Suomensyrjä henkilökuva

Kierrätystaidetta ja maalauksia

Seppo Suomensyrjä on monipuolinen ITE-taiteilija, jonka luovuus ei rajoitu pelkästään kierrätysmateriaalista tehtyihin veistoksiin. Veistosten lisäksi Suomensyrjä maalaa tauluja ja kirjoittaa runoja. Perinteisen maalaustaiteen lisäksi hän tekee mestarillisen hienoja kynäruiskulla maalattuja teoksia, jotka ovat keränneet huomiota autoalan julkaisuissa.

Kierrätysmateriaalista koostuvia veistoksia Suomensyrjä alkoi toteuttamaan 1990-luvun alussa saatuaan inspiraation suositusta ”Jurassic Park” -elokuvasta. Hän päätti tuolloin luoda jotain ainutlaatuista ja yllättävää. Ajatuksesta syntyi Motosaurus, dinosauruksen ja moottoripyörän kiehtova risteytys.

Seppo Suomensyrjän elämäntapa kietoutuu moottoriajoneuvoihin ja rock'n rolliin.

Villähteellä asuva Seppo Suomensyrjä on taiteilija, jonka elämäntapa kietoutuu moottoriajoneuvoihin, rock ’n rolliin ja villiin länteen. Hänen ympäristöstään on muotoutunut fantasiamaailma, jossa Ghostrider-formula, Sputnikmotskari ja jopa viisimetrisen Eagle Katosstraster -kitaran korostavat hänen taiteellista näkemystään.

Suomensyrjä työskenteli koneen käyttäjänä maitojauheyrityksessä. Kun yrityksen toiminta lakkasi ja hän jäi työttömäksi into taiteen tekemiseen kasvoi entisestään. Suomensyrjä ryhtyi päätoimiseksi taiteilijaksi, luoden surrealistisia maalauksia, julisteita sekä kynäruiskulla toteutettuja koristemaalauksia ajokypäröihin ja ajoneuvoihin.

Seppo Suomensyrjän intohimo moottoriajoneuvoihin ja formuloihin on mahdollistanut yhteistyön formulatalojen ja huippukuskien kanssa. Suomensyrjä on maalannut ajokypäröitä ja piirtänyt kiehtovia ajoneuvojen kuvia, tunnettuihin moottorialanjulkaisuihin. Hän on saanut tunnustusta monilta formulamaailman suurilta nimiltä, kuten Mika Häkkiseltä, Jean Todtilta ja Michael Schumacherilta.

ITE-Taiteilija Seppo Suomensyrjä seisoo Jaguaarin takana

Kierrätystaidetta

1990-luvun alussa alkoi uusi luku Seppo Suomensyrjän taiteellisessa ilmaisussa, kun hän päätti tehdä esimmäisen teoksen kierrätysmateriaalista. Hän oli katsonut hiljattain elokuvan Jurassic Park ja tämä elokuva käynnisti hänen kiinnostuksensa kierrätysmateriaalin käyttöön veistoksissa. Syntyi teos (Motosaurus), jossa yhdistyi dinosaurus ja moottoripyörä maagisella tavalla.

Suomensyrjä ei lähde teosten luomisprosessiin tyhjältä pöydältä, vaan hän hyödyntää löytämiään materiaaleja, joita hän bongaa eri paikoista, kuten romuttamoilta tai tutuilta moottoripyöräharrastajilta. Hänen silmissään vanhat moottoripyörän osat tai romut saavat uuden elämän taiteellisina elementteinä.

Runot

Seppo Suomensyrjä kirjoittaa myös runoja, mikä syventää hänen taiteellista ilmaisuaan. Runojen kautta Suomensyrjä rakentaa siltoja taiteen ja omien tuntemustensa välille. Surrealistinen taulu ”Kulkuri” on hyvin ajankohtainen maalaus, vaikka sen maalaaminen ajoittuu vuoteen 1983, jolloin ilmastonmuutos aiheena oli varsin tuntematon.

Kulkuri

Tähtien tomusta Sinut luotiin radallesi kulkemaan. Kuu seuraksesi suotiin ajatuksiasi saattamaan. Minne harhailet sä levoton kulkuri. Missä on määränpääsi. Jaksatko vielä huomiseen, vai tuhoudutko tänään maailmankaikkeuden hiljaisuuteen. Vastausta voit kysellä häneltä joka sisälläsi kahleita pitelee.

ITE-Taiteilija Seppo Suomensyrjän taulu "Kulkuri"

Taideteokset

Teos vailla nimeä

Kuvan intiaanipäähine liittyy Middlen puistoon tulevaan teokseen. Raotamme verhoa sen verran, että teos saattaa herättää erityistä kiinnostusta motoristien joukossa. Julkistamme teoksen toukokuussa.

Scroll to Top