Kalevi Päivärinta

Lohja (1965)
Henkilökuvassa ITE-taiteilija Kalevi Päivärinta

Kullan vastapainona ruosteinen metalli

Kalevi Päivärinta on ammatiltaan kultaseppä. Vapaa-ajalla korujen työstämisen vastakohtana toimii täysin niistä poikkeava taide, jossa materiaalina toimii puu ja ruosteinen metalli. Päivärinta haluaa herättää taiteellaan ihmisissä hyvää mieltä. Hän pitää asioiden kääntämisestä päälaelleen ja se näkyy  niin teoksissa kuin päivärinnan harrastuksissa. Hän on ollut esim. järjestämässä huonon musiikin festivaaleja ja takavarikoidun rappiotaiteen näyttelyä.

Päivärinnan taide herättää iloa ja hyvää mieltä

Kalevi Päivärinnalle ITE-taide avautui vuonna 2005 Kolilla järjestetyssä näyttelyssä, jossa esillä oli Alpo Koivumäen teoksia. Kohtaaminen näiden teosten kanssa herätti Kalevissa ajatuksen siitä, että hänen oma tekemisensä on vähän samankaltaista. Päivärinta kertoo, että hänellä on aina ollut outo ja vilkas mielikuvitus mikä on johtanut kaikenlaisten omaperäisten ajatusten toteuttamiseen.

Päivärinnan mukaan Kolin näyttelyssä tapahtui eräänlainen herääminen, jonka jälkeen hän alkoi nähdä oman tekemisensä uudenlaisessa valossa. Päivärinnan taide alkoi kehittyä ja muotoutua entistä selkeämmin.

Vaikka Päivärinta on ammatiltaan kultaseppä, hänen taiteensa ei seuraa korumuotoilua, vaan se on täysin päinvastaista. Kalevi pitää asioiden päälaelleen kääntämisestä ja se näkyy hauskalla tavalla myös hänen taiteessaan. Teosten materiaalina toimii pitkälti puu, ruosteinen rauta ja romumetalli, mutta hän tekee myös jonkun verran teoksia keramiikasta. Päivärinta haluaa herättää iloa ja hyvää mieltä teostensa kautta.

Kalevi Päivärinta kääntää asioita mielellään päälaelleen ja saa sitä kautta ihmiset nauramaan epätavallisille ja humoristisille näkökulmille.

Kalevi Päivärinta pystyttää taideteosta

Taideteokset

"Näyttelyyn tulevat teokset julkistetaan myöhemmin"

Scroll to Top