Greger Grönholm

Karjaa

Rohkeaa ja omaperäistä kuvataidetta

Greger Grönholmin piirrokset ja maalaukset heijastavat rohkeaa ja omaleimaista lähestymistapaa. Grönholmin teokset ovat omaperäisiä ja varsin synkkiä. Hän osaa taidokkaasti sukeltaa elämän pimeisiin ulottuvuuksiin. Vaikka hänen teoksensa voivat käsitellä synkkiä aiheita, Grönholm itse säilyttää päinvastaisen tunnelman. Hän on taiteilija, joka huolimatta synkistä aiheistaan on mitä sympaattisin ja helposti lähestyttävä persoona.

Greger Grönholmin teosten pinnalla ei ole tilaa tyhjyydelle

Greger Grönholmin taiteessa näkyy kansainvälisessä outsider-taiteessa tunnistettava ”horror vacui” (tyhjyyden kammo). Hänen teostensa pinnalla ei ole tilaa tyhjyydelle, vaan koko kuva-ala on täynnä verkkomaisesti levittäytyvää kuvastoa. Tämä ilmiö luo teoksiin intensiivisen ja monikerroksisen tunnelman.

Grönholmin teoksissa ilmenee ”horror vacui” yksityiskohtien valtavana määränä, joka lisää kaaoksen tuntua ja tekee teosten pinnasta kiinnostavan ja vaikuttavan. Yksityiskohtien valtava määrä lisää kaaoksen tuntua ja teoksen pinnalla ei ole paikkaa jossa katse voisi levätä sillä jokainen teos on täynnä visuaalista informaatiota.

Taiteilijan käyttämä voimakas väripaletti yhdessä hänen omaperäisen tyylinsä kanssa tekee hänen teoksista todella hienoja ja erottuvia. Hänen taitonsa luoda monimutkaisia ja intensiivisiä kuvia on todella puhutteleva. Gregerin teokset ovat visuaalisesti vaikuttavia sekä kiehtovia ja ne herättävät katsojassa kiinnostusta ja pohdintaa.

ITE-taiteilija Greger Grönholmin taulu
ITE-Taiteilija Greger Grönholm taulu kädessä

"Fuck the rules"

Grönholm ei suunnittele töitään tarkasti etukäteen, vaan hän uppoaa luovuuden hetkeen ja antaa mielen ohjata kättään. Se hetki kun hän tarttuu kankaaseen tai paperiin on ”hetkellinen flow tila” jossa hänen taiteensa syntyy.

Greger ei myöskään seuraa mitään trendejä, eikä anna ulkopuolisten mielipiteiden ohjata luovaa prosessiaan, mikä kertoo hänen vahvasta halustaan säilyttää taiteessaan aitous.

Grönholm on todennut ”fuck the rules” mikä heijastaa hänen tinkimätöntä asennettaan sivuuttaa taidemaailman ulkopuoliset odotukset ja säännöt. Hän tekeekin juuri sellaista taidetta, jolla on merkitystä hänelle, välittämättä siitä mitä muut ajattelevat. Gregge kokeekin olevansa enemmän Outsider taiteilija kuin ITE-taiteilija juuri tuon sanan ulkopuolisuutta kuvaavan merkityksen johdosta.

Näyttelyn teokset

Taulut

Näyttelyn päärakennuksen sisältä löytyy Greger Grönholmin maalauksia. Näyttelyssä olevat teokset ovat myynnissä. Mikäli olet kiinnostunut ostamaan teoksen ole yhteydessä puiston henkilökuntaan.

Scroll to Top