Benny Uhlenius

Inkoo

Surrealistisia maalauksia ja mystisiä puuveistoksia

Yhdessä surrealistiset maalaukset ja mystiset puuveistokset muodostavat Benny Uhleniuksen taiteellisen maailman, jossa toinen todellisuus ja arkinen elämä sulautuu yhteen. Bennyn teoksissa avautuu katsojalle ovi toisiin moniulotteisiin maailmoihin. Uhleniuksen käsissä puu muuttuu eläväksi, elementiksi, joka kertoo tarinaa menneisyydestä, tulevaisuudesta, tai toisesta ulottavuudesta.

Benny Uhleniuksen surrealistiset taulut ovat kuin portteja toiseen todellisuuteen

Benny Uhleniuksen lempeiden kasvojen taakse kätkeytyy mystinen ja syvällinen ajattelija, jolla on lämmin sydän. Benny ei näe maailmaa mustavalkoisena, vaan hänen ajatuksissaan on läsnä syvä henkisyys ja ymmärrys elämän monimutkaisuudesta. Bennyn tapa käsitellä niitä asioita, joita emme tunne, syvällisesti ja harkitusti kuvaa hänen tapaansa olla utelias ja ennakkoluuloton.

Surrealistiset taulut, joita Benny maalaa, heijastavat hänen syvällistä ajatteluaan ja kykyään nähdä maailma eri perspektiivistä. Hän luo tauluja, joissa todellisuus ja unenomainen fantasia sulautuvat saumattomasti yhteen.
Unenomainen maisema voi olla täynnä epätavallisia kohtaamisia ja outoja yhdistelmiä, jotka kutsuvat katsojaa tutkimaan mielikuvituksen rajoja. Benny Uhlenius ei pelkää tuoda esille alitajunnan syvyyksiä, ja hänen maalauksissaan voi kohdata abstrakteja symboleita, jotka herättävät monenlaisia tunteita ja ajatuksia.

Surrealistiset taulut ovat kuin portteja toiseen todellisuuteen, jossa jokainen yksityiskohta tuntuu kantavan merkitystä ja niin itse asiassa onkin. Uhleniuksen jokaiseen tauluun liittyy aina tarina.

ITE-taiteilija Benny Uhleniuksen puuveistoksia

Mystiset puuveistokset

Benny Uhleniuksen puuveistokset ovat kiehtovia taideteoksia, joissa puun luonnollinen kauneus yhdistyy hänen ainutlaatuiseen tapaansa löytää mystiikkaa puun sisälle kätkeytyvästä muodosta.

Benny lähestyy puuta ikään kuin näkisi sen sisäisen rytmin ja muodonmuutokset. Hän poistaa puusta sen, mikä ei liiku hänen mielessään. Kun se mikä ei liiku on saatu pois alkaa Benny koristelemaan aihiota. Bennyn mukaan joskus käy niin, että hän ei näe mitään selkeää ja aina silloin syntyy jotain uutta.

Benny kertoo puun olevan yhtä aikaa sekä kovaa, että pehmeää. Veistäessä puu tulee Bennyn sanoin puolitiehen vastaan. Alkuun puuta on helppo työstää, mutta mitä syvemmälle työstää sitä enemmän puu alkaa laittamaan vastaan. Puolivälissä helppous muuttuu haasteeksi, kun puu ei anna periksi, vaan sen kovuus paljastuu vastustavana voimana, jonka voittaminen vaatii taiteilijalta huolellisuutta ja kärsivällisyyttä. 

Uhlenius käyttää puuveistosten materiaalina ainoastaan kaatuneita puita. Jokainen veistos, joka kumpuaa maasta kaatuneista puista, vaatii paljon aikaa ja Benny sisällyttääkin veistoprosessiin luonnon hitauden ja kärsivällisyyden. Yhden isokokoisen veistoksen valmistumiseen voi mennä jopa kolme vuotta.

Bennyn veistoksiin kietoutuu mystinen tunnelma. Aivan kuin puuveistokset olisivat jostain toisesta todellisuudesta, tai ulottavuudesta. Jokainen veistos on kuin matka aivan eri maailmaan, ikään kuin Benny veistäisi kuviteltuja todellisuuksia puun muodon kautta. Veistokset voisivat olla myös yhtälailla entisaikojen alkuasukkaiden jumalakuvia. Bennyn taituruus puun muotoilijana näkyy siinä, miten hän saa aikaan veistoksia, jotka ovat kaukana perinteisistä ja arkisista muodoista.

Taideteokset

"Näyttelyyn tulevat teokset julkistetaan myöhemmin"

Scroll to Top